17+ Tricky IAS Interview Questions in Hindi: Questions asked in the interview, which can leave you confused! – News Himachali News Himachali

You must have heard people saying that passing the IAS exam is not a child’s play. One can pass the written examination once, but even the best ones cannot answer the questions asked in the interview. Many times the questions are so tricky. Today we have brought for you some such questions, which can baffle anyone’s mind. Would you like to answer such questions?

Question 1: How can you write 23 using only 2?
Answer: 22+2/2

Question 2: What is that which comes only once in a year and on Saturday?
Answer: Hindi letter ‘व’ appears only once in year and Saturday?

Question 3: Name that gold item which is not available in the goldsmith’s shop?
Answer: A cot is meant for sleeping, but it is not available in a goldsmith’s shop.

Question 4: On a table, there are two apples in a plate, there are 3 people eating them, then how will they eat them?
Answer: On a table, there are two apples on the plate, meaning there are three apples. All three men will eat one each.

Question 5: Rohan was born in May, but his birthday is in June, how is this possible?
Answer: May is the name of a place, born in June.

Question 6: How do you drop a raw egg on a solid surface so that it does not crack?
Answer: The solid surface will not break if the egg falls, no matter how the egg is dropped.

Question 7: You can speak the names of 3 consecutive days, but Wednesday, Friday, Sunday should not come?
Answer: Yesterday, today and tomorrow

Question 8: How can a man live without sleep for eight days?
Answer: Because he sleeps at night.

Question 9: A person is thrown out of a plane without a parachute, but he survives. How?
Answer: Because the plane was still on the runway at that time.

Question 10: What will be the opposite of Nag Panchami?
Answer: Nang don’t punch me.

Question 11: Where did Lord Ram celebrate the first Diwali?
Answer: Diwali started after Ram

Question 15: If 2 is a company and 3 is a crowd, then what will be 4 and 5?
Answer: 4 and 5 are always 9.

Question 16: Peacock is a bird which does not lay eggs, so how are peacock babies born?
Answer: Answer: Female peacock lays eggs, male peacock does not.

Question 17: Eight men take ten hours to build a wall, how much time will four men take?
Answer: Not at all, because it has already been made.

These are just some examples, such tricky questions have been asked many times during the IAS interview, the answers to which are not difficult. But the questions are circular, people get confused in this and are unable to answer. One more thing, the purpose of such strange questions is to test the mental alertness, temperament and humorous qualities of the candidate. Why right?

Leave a Comment